Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája – 4024 Debrecen, Kossuth utca 33.

Kérjük, adója 1%-ával támogassa iskolánk alapítványait!

Kossuth Általános Nyelvi Alapítvány

Adószám: 19125572-1-09

Kossuth Általános Sportalapítvány

Adószám: 18546026-1-09

YouTube előnézeti kép

Hírek

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy az éves programban megjelent időpont (2017. április 12.) helyett a Szülői Munkaközösség 2017. május 12-én pénteken szervezi a szokásos éves papírgyűjtését. Az iskolába vitt papírt az osztályok az eddig megszokott módon, a hátsó udvaron kijelölt helyre tehetik le 7:30 – 14 óráig.

A papírhulladék leadására a Spácium Kft telephelyén (4031 Debrecen, Gyár u. 10.) is van lehetőség, ebben az esetben a leadott mennyiségről a gyermek nevével és osztályával ellátott igazolást kell eljuttatniuk a Szülői Munkaközösség vezetőjének, Nagy Krisztinának legkésőbb a következő hét szerdáig (május 17.).

Nagy mennyiség esetén a Kft. munkatársával való egyeztetés után ( +36 52 532-314) a papírt elszállítják, zárt megsemmisítés is kérhető.

Az időpont változtatásból adódó esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk.

Versmondó versenyt tartott iskolánk az alsó tagozaton. Részletekről ITT!

“Robotok” címmel hirdettünk rajzpályázatot a 3. és 4. évfolyamos tanulóinknak. Részletek ITT.

Az IT Services Hungary Kft. Lego Workshopot tartott a 2.b osztályban. Részletek a Galériában!

Kathi Nikolett és Silye Borbála Boróka 7. c osztályos tanulók az elmúlt hónapokban szövegértési csapatversenyben vettek részt, mely két levelezős fordulóból és egy szóbeli döntőből állt. Az író-olvasó találkozóval egybekötött szóbeli döntőn a legjobb tíz csapat mérte össze tudását a püspökladányi gyermekkönyvtárban. Iskolánk két fős csapata 3. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Máténé Porcsalmy Magdolna Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Iskolánk idén is méltóképpen megemlékezett nemzeti ünnepünkről. A színvonalas műsorunkról a Galériában találhat képeket, az ünnepségről készült felvételt pedig az alábbi linkre kattintva nézheti meg! VIDEÓ

Újra miénk a legeredményesebb általános iskolának kijáró kupa!

Iskolánk kiemelkedő teljesítményéről a Galériában talál részleteket és képeket!

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján februárban iskolánk két csapata 4. helyezést ért el.

Részletek a Galériában!

“Fényről, gyerekekről és optimizmusról mesélt a díjnyertes debreceni festő”

Jó évet zárt és ugyanilyen jót nyitott meg a debreceni festőművész, Rácz Imre. A „kiskossuthban” tanító rajzpedagógus legutóbbi, Színes fények című kiállítása is pozitív visszhangot kapott a közönség részéről, többen különleges élményként emelték ki a tárlat megtekintését. A pozitív szemléletű, szerény festőművész munkásságát Fekete Bori-díjjal jutalmazták tavaly év végén a szakma képviselői. Rácz Imre emellett tagja a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelepnek is, ahol tavaly Nívó-díjban részesült. A sokoldalú alkotóval rajzszertára egyik csöndes sarkában beszélgettünk művészetről, pozitív életszemléletről, a robotok iskolába való „betöréséről” és az új témák felé kacsingató fiatalokról.”

A teljes cikk a dehir honlapján olvasható.

@Napló

órarend

zimbra

határtalanul logo

DE_C_projekt

C_tábla

uj-tabla