Kiskossuth

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája – 4024 Debrecen, Kossuth utca 33.

YouTube előnézeti kép

Kérjük, adója 1%-ával támogassa iskolánk alapítványait!

Kossuth Általános Nyelvi Alapítvány

Adószám: 19125572-1-09

Kossuth Általános Sportalapítvány

Adószám: 18546026-1-09

Intézményünk 7.b és 8.b osztályos tanulói február 13-án az Agórában vettek részt az NI Akadémia évnyitó előadásán, ahol a 3D-s tervezésről és nyomtatásról hallgattak meg egy igen érdekes előadást. Láthattunk működés közben 3D-s nyomtatót és az előadást követően mindenki egy-egy „nyomtatott” figurával távozhatott.

Egy kattintás ide a folytatáshoz....

A 2017-es év első első “Dobd a Kosárba” jamboreeján a Debrecen Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája is részt vett mindkét korosztályban. A gyerekek nagyon élvezték a programokat. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

2017. január 28-án iskolánk csapata nyerte a Diákolimpia Sakk csapatversenyének I-II. korcsoportos városi döntőjét!

A Csapat tagjai:

  1. Tran Dávid (4.c)
  2. Tóth Gergely (Hajó utca)
  3. Varga Mátyás (4.b),
  4. Böjtös Attila (4.c)
  5. Makay Zétény (4.b – tartalék játékos)

Gratulálunk a csapatnak! Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Gyenes Ádám, iskolánk 8.b osztályos tanulója a Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Verseny területi fordulóján elért eredményei alapján programozás kategóriában bejutott a verseny országos döntőjébe.

Eredményéhez gratulálunk!

Hétvégén került megrendezésre a 2016/2017. évi diákolimpia megyei döntő, ahol iskolánkat 4 csapat képviselte, Tornászaink nagyon szép versenyzéssel minden számban továbbjutottak az országos elődöntőre, “A” kategóriás csapatunk pedig bejutott a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe.  Bízunk benne, hogy a debreceni országos elődöntőn is ilyen szépen versenyeznek lányaink és ők is bejutnak az április végén megrendezésre kerülő országos döntőbe. Gratulálunk a szép gyakorlatokhoz Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Iskolánk művésztanárának, Rácz Imre tanár úrnak 2017. január 20-án a Magyar Kultúra Napja alkalmából “Színes fények” címmel kiállítása nyílt a DMK Kismacsi Közösségi Házában. A kiállítás megnyitóján Arany Lajos művészeti író méltatta tanár úr munkásságát és festészetét. Dánielfy Zsolt színművész és egy ifjú gitárművész előadása színesítette a megnyitót.

A kiállításról és a megnyitóról képek tekinthetők meg a DMK facebook oldalán.

A kiállítás megtekinthető 2017.  február 17-ig a DMK Kismacsi Közösségi Házában (Debrecen-Kismacs, Napraforgó u. 16.).

Szívből gratulálunk a tanár úrnak!

Az év legjobb debreceni rendezvényét keresi választásán a Dehir.hu. Az internetes hírportál szakmai zsűrije idén öt eseményt, köztük a yoUDay-t is jelölte a „Az év legjobb debreceni rendezvénye” címre, amelyet fenntartónk a Debreceni Egyetem szervezett, és amin iskolánk sok tanulója és szülője is részt vett.

Szavazzunk, hogy a yoUDay legyen az év legjobb debreceni rendezvénye!

Szavazni a dehir oldalán itt lehet január 10-én déli 12 óráig.

Ezzel kapcsolatos egyetemi hír itt olvasható.

 

Kedves Szülők!

A 2017/2018-as tanévben induló első osztályainkba gyermekeik jelentkezését 2017. január 3-25. között várjuk. A jelentkezési lapokat az iskola titkárságán adhatják le munkanapokon 7.30- 16.00 óráig.

2017. január 5-én (csütörtökön) 17 órától a beiskolázással kapcsolatos tájékoztatót tartunk, amelyre azokat várjuk, akik 2016. novemberében nem tudtak eljönni hozzánk. Információ: 06/52/518-615

Az elsős jelentkezési lap a 2017/2018. tanévre innen letölthető: docx vagy pdf formátumban

 2016. december 6-án  a “cipősdoboz” jótékonysági akciónk keretén a kiscipő helyett sok-sok játékkal és hasznos  ajándékkal teli csomagokat  ajándékoztunk a csángó  gyerekeknek, akikkel immáron 3 éve tartjuk a kapcsolatot. A nélkülöző Csík (romániai) faluban élő gyermekek karácsonyát ismét megszépítettük. 

Nagy karácsonyi öröm volt számunkra, hogy adhattunk, és csíki pajtásaink számára, hogy kaphattak. Köszönjük a segítséget, a felajánlásokat a tanulóknak, a szülőknek, a pedagógusoknak, és mindenkinek, akik tettek a jó ügy érdekében! (Farkasné Pécsi Éva) Egy kattintás ide a folytatáshoz....

@Napló

órarend

zimbra

határtalanul logo

DE_C_projekt

C_tábla

uj-tabla